ای برای انجام مطالعات گستردهتر بعدی در این زمینه باشد. تحلیل و شناخت گروههای مختلف درآمدی به درک تأثیرات متفاوت اعمال شده بر وضعیت بیکاری در اقتصاد جوامع دارای سطوح مختلف درآمدی، کمک زیادی میکند. کاربرد دیگر این مطالعه، استفاده از نتایج آن برای بهبود وضعیت بیکاری حاصل از بحران است.
1-4- اهداف پژوهش
- بررسی تأثیر بحران مالی بر نرخ بیکاری کشورهای منتخب.
- بررسی تأثیر بحران مالی بر وضعیت بیکاری در کشورهایی با درآمد بالا و پایین.
1-5-فرضیههای پژوهش
در این مطالعه پس از بیان مبانی نظری بحران مالی و تأثیر آن بر بیکاری، فرضیههای زیر در مورد منتخبی از کشورهای حوزهی منا مورد بررسی و آزمون قرار خواهد گرفت:
1- اثر بحران مالی بر نرخ بیکاری کشورهای منتخب مثبت است.
2- اثر بحران مالی بر بیکاری در کشورهایی با درآمد بالا نسبت به کشورهایی با درآمد پایین بیشتر است.
1-6- روش پژوهش
1-6-1- نوع مطالعه، دادهها و دورهی زمانی
در مطالعهی حاضر، ابتدا جهت بررسی موضوعات مربوط به بحران مالی و بیکاری، روش اسنادی و تحلیل محتوایی مورد استفاده قرار میگیرد. سپس با استفاده از اطلاعات و آمار جمع آوری شده و بر اساس مدل انتخاب شده به عنوان الگوی اقتصادسنجی از روش توصیفی جهت شرح و توضیح متغیرها و از روش تجربی و رگرسیون به منظور بررسی تأثیر بحران مالی بر بیکاری کشورهای درحال توسعهی منتخب استفاده میشود. این مطالعه با استفاده از نرمافزار Stata11 به بررسی اهداف و فرضیههای پژوهش میپردازد. دادههای مورد استفاده در قالب دادههای تابلویی مبتنی بر سری زمانی 2012-1995 برای منتخبی از کشورهای حوزهی منا میباشد که کشورهایی درحال توسعه اند. به منظور جمع آوری دادهها و مطالب مربوط به ادبیات موضوع از روش کتابخانهای مانند کتب، مجلات، مقالات و پایاننامهها استفاده میشود. در پایان، روش تحلیل محتوا ، جهت تجزیه و تحلیل نتایج به کار میرود. نوع پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، به صورت توصیفی- تحلیلی است.
1-6-2- قلمرو مکانی پژوهش
جامعهی آماری مورد استفاده در این مطالعه شامل 10 کشور درحال توسعهی حوزهی منا
میباشد. منا اصطلاحی است که برای نامیدن کشورهای عمدهی تولیدکنندهی نفت که در منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا قرار دارند به کار میرود. این منطقه دارای 60 درصد منابع نفتی و 45 درصد منابع گازی جهان میباشد (دانشنامهی آزاد ویکیپدیا، 2011). به دلیل در دسترس نبودن دادههای مربوط به همهی کشورهای عضو، تعدادی از این کشورها به شرح ذیل در این پژوهش مورد استفاده قرار میگیرند:
اردن، الجزایر، ایران، تونس، سودان، سوریه، عربستان سعودی، کویت، مصر و مراکش.
بر اساس طبقه بندیهای بانک جهانی، از ده کشور مورد مطالعه، شش کشور جزء کشورهایی با درآمد بالاتر از متوسط و درآمد بالا هستند که به دلیل محدود بودن جامعهی آماری مورد مطالعه، این کشورها به عنوان کشورهای درحال توسعهی با درآمد بالا در نظر گرفته شدهاند و شامل: الجزایر، ایران، اردن، کویت، عربستان سعودی و تونس میباشند. چهار کشور مصر، مراکش، سودان و سوریه نیز طبق
طبقهبندی بانک جهانی، کشورهایی با در آمد پایین هستند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر بحران مالی جهانی بر بیکاری کشورهای مذکور است که به عنوان جامعهی آماری تعریف شده اند.
1-6-3- منابع دادهها
فرم در حال بارگذاری ...